Beschoeiingen

Beschoeiing wordt als bescherming van tuinen langs het water toegepast en als versterking van de oevers van sloten, kanalen en vijvers. Door het plaatsen van een beschoeiing heeft u geen last meer van een aflopende oever en brokkelt u oever niet meer af. U kunt de beschoeiing ook plaatsen in combinatie met een vlonder. Dit levert extra zitmogelijkheden op en kan ook gebruikt worden om een boot af te meren. Voor het plaatsen van een beschoeiingen kunnen er diverse soorten materialen gebruikt worden zoals hout, kunststof, metaal en beton.

Houten beschoeiing
De meest voorkomende beschoeiing is de houten beschoeiing. De houten beschoeiing oogt natuurlijk en heeft een warme uitstraling. Voor de houten beschoeiing kunnen diverse soorten hout gebruikt worden. U kunt hierbij denken aan verschillende soorten hardhout, vurenhout, eikenhout en kastanjehout. Ik gebruik bij het plaatsen veelal hardhout met FSC keurmerk . U krijgt hierdoor een duurzame en natuurlijk uitziende beschoeiing.

Kunststof beschoeiing, metalen beschoeiing, betonbeschoeiing
Beschoeiingen van kunststof, metaal en beton zijn makkelijk toepasbaar en duurzaam. De gebruikte materialen zijn duurzaam doordat zij niet of minder gevoelig zijn voor vocht, weersinvloeden en belasting.

Beschoeiing plaatsen
Veelal wordt er gedacht dat het materiaal voor de beschoeiing het belangrijkste is. Materiaal is uiteraard belangrijk, maar het plaatsen van de beschoeiing is net zo belangrijk! Daarom stel ik hoge eisen aan de vakkundige plaatsing. Van groot belang bij het plaatsen van de beschoeiing is de verankering. Ik gebruik voldoende ankerpunten en verankerd diep in de oever. Indien de beschoeiing niet goed geplaatst word of onjuist verankerd gaat de beschoeiing na verloop van tijd verzakken. Dit zou zonden zijn van uw investering en is onnodig. Daarnaast kost het veel geld om de beschoeiing te vervangen of te herstellen. Ik plaats uw beschoeiing in één keer goed, zodat u er vele jaren van plezier van heeft.